Чечил – це вірменський сир.
Користь сиру для організму пояснюється складом. Він містить багато цінних компонентів: вітаміни РР, D, А, С, В2, Е, залізо, фосфор, кальцій, натрій, магній та калій. Сулугуні багатий на корисні білки та незамінні амінокислоти, які добре засвоюються. Його вводять до раціону дітей, вагітних та жінок, що годують.
Характеристики готового сиру:
Країна походження: Вірменія
Тип сиру: напівтвердий, витяжний, розсільний.
Тип молока: з коров’ячого або козячого молока.
Текстура: щільна, еластична, пружна, шарувата.
Колір: білий.
Смак: кислий, солоний, гострий.
Термін визрівання: можна споживати свіжим або витримати від 2 до 45 днів.
Рівень складності приготування: середній
СКЛАД НАБОРУ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ СИРУ ЧЕЧИЛ (АБО КОСИЧКА):
- міні-пробірка 1 – Закваска
- міні-пробірка 2 – Фермент
- детальна інструкція з приготування сиру Чечил
Термін зберігання: 3-6 місяців у холодильнику, до 2 років за умови зберігання закваски у морозилці, а ферменту у холодильнику.
Перш ніж варити сир переконайтеся, що у вас вдома є всі необхідні інструменти та обладнання. Усе обладнання повинно бути чистим і продезінфікованим.
Вам знадобиться:
- Кастрюля
- Форми для сиру
- Ювелірні ваги
- Термометр з виносним щупом і сигналізатором
- Ложка-сито
- Дренажний килимок
Якщо якась частина роздрукованої інструкції буде незрозумілою, рекомендуємо переглянути відеоінструкцію з приготування сиру Чечил.
Якщо роздрукована інструкція буде втрачена, то Ви зможете переглянути рецепт сиру Чечил на нашому сайті, роздрукувати його самостійно, чи замовити додатковий роздрукований екземпляр рецепту.
Об'єм | 10 л |
---|
Відгуки
Ще немає відгуків.