Всі рецепти на сайті доступні безкоштовно для перегляду.
При додаванні рецепту до вашого замовлення ви отримаєте його роздруковану копію разом з замовленням за додаткову плату.
1. Нагрійте молоко до 35*С.
Розсипте по поверхні закваску і 2 вида плісняви, дайте постояти 5 хвилин.
2. Розведіть у 50 мл води 1/3 частину ферменту від норми.
Додайте розчин в молоко, перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 8-12 годин. Орієнтуйтеся не за часом, а за станом згустку. Він повинен зануритися під сироватку, а при спробі натиснути на шматочок згустку – він не повинен бути щільним, а навпаки – розчавитися як сиркова маса.
3. Перекладіть у цідилок і підвісьте стікати. Коли сироватка перестане текти зніміть, покладіть під гарний гніт і приберіть у холодильник.
4. На наступний день приберіть гніт, вийміть з цідилка і обов’язково зважте.
Додайте на 1 кг маси 20 гр солі Екстра.
Дуже добре потрібно вимісити, щоб перетворити це на однорідну масу.
5. Накладіть масу у формочки,добре притрамбовуючи.
6. В контейнер на дно паперові рушнички, дренажні килимки і на них форми.
Залиште на 2-3 дні, щоб головки добре спресувалися і тримали форму.
7. Вийміть обережно з формочок і покладіть на дренажний килимок.
Щодня необхідно перевертати.
Вологість в контейнері повинна бути 90-95%. За необхідності поставте туди стопочку з водичкою.
8. Готовим сир можна вважати, як тільки головки повністю з усіх сторін вкриються рівномірно скоринкою з білої плісняви.
На цьому етапі сир необхідно завернути в папір для сиру і перекласти в більш прохолодне місце з температурою 4-5*С.
Відгуки
Ще немає відгуків.